fullsizeoutput a64 | Domestic Science
  • Set
    964

Vafler til aftensmad? Selvfølgelig skat!

Børnene var nemme at overtale til vafler til aftensmad. Nok fordi det gennemsnitlige barn forbinder vafler med en sød dessert.

Efter at have været på Madkampskursus på UCN i Aalborg, var ideerne mange! Der skulle laves en bolle og en vaffel, og vi havde, som en overraskelse, fået to ingredienser, der absolut skulle indgå i bollerne og vaflerne. Blomme og savoykål… Ved første indtryk en nitte… Blommerne røg i boller (a la fastelavnsboller) og savoykålet røg i vaflerne. Og det var ganske udemærket.

Nu er der blevet eksperimenteret lidt videre med i vaflerne i hjemmet, hvor jeg har arbejdet lidt mere i den gængse spidskål i vaflerne. Inden du ser dig om, har familien spist et helt spidskål med denne ret. Og spidskål er billigt og sundt! En helt igennem god måde at få spist (og skjult en masse kål for børnene) på. Prøv resultatet nedenstående.

Jeg anbefaler at lave vaflerne i et  belgisk vaffeljern. Her får du en vaffel med mere gods, fylde og sprødhed i. Men det klassiske hjertevaffeljern kan også sagtens anvendes.

Start med at finde alle tingene frem, riv osten og hak spidskålet. Det skal du gøre, da bagepulver bliver hurtigt aktiveret, når det kommer i kontakt med kærnemælk. Hvis vi skal have det optimale ud af bagepulveret, skal vaflerne bages hurtigst muligt (uden at der skal stresses selvfølgelig). Bare en lille kemisk note.

Så frem med vaffeljernet!

Jeg bruger et belgisk vaffeljern, da det giver nogle stor og høje vafler, hvor der kan være meget fyld i. Meeen tænker også sagtens at det klassiske hjertevaffeljern kan anvendes. 

Jeg synes bare generelt at det belgiske vaffeljern er bedst – til ja, al vaffelbagning:-) Smag og behag…

 

Kaalvafler | Domestic Science

Kålvafler

bcdf3bc420b266657198f66877a16a3e?s=30&d=mm&r=g | Domestic ScienceChristian Svane
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 55 minutter
Retter Hverdagsmad
Køkken Vegetarisk

Ingredienser
  

  • 150 g hvedemel
  • 50 g rugmel
  • 1 ½ tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 2 ½ dl kærnemælk
  • 2 æg
  • 50 g god ost. Vesterhavs- Comté eller parmesan. Hvis det skal være billigt, kan revet mozzarella også klare den.
  • 150 g spidskål
  • 50 g smør/stegemargarine (til smøring af vaffeljernet)

Sådan gør du
 

  • Klargør vaffeljernet.
  • Start med at finde alle tingene frem.
  • Skær osten i tern á ½ ½ cm. I en skål. Alternativ, riv groft på råkostjern.
  • Hak spidskålet fint og i korte strimler. I skålen. Hvis strimlerne bliver for lange, bliver det svært at arbejde med dejen, når den skal i vaffeljernet.
  • Tilsæt æg og kærnemælk.
  • Kom mel, rugmel, bagepulver og salt i en anden skål.
  • Pisk dejen godt sammen.
  • Varm vaffeljernet godt op.
  • Fordel lidt over 1 dl vaffeldej i hver sin side af dit belgiske vaffeljern (der er plads til to vafler ad gangen.
  • Bag vaflen indtil bagt og gylden.
  • Smid vaflerne på en bagerist og hold dem lune og sprøde i en ovn ved 100º.

Nu er det ellers bare at servere eller pakke vaflerne til det, du nu vil bruge dem til. Vi brugte dem til aftensmad med en omgang coleslaw, grøntsagsstænger og lidt kød. Dagen derpå havde jeg dem med på madpakken = lidt variation i madpakken. Umme umme. Find opskrift på Hustruens Coleslaw her. Nemt.

fullsizeoutput a64 1 1 | Domestic Science

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide