- 8. december 2020
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set887
Fagdag, sundhed og gode madpakkesnacks var dagens tema i 4. klasse.
“Her kommer en super opskrift på knækbrød“. Således lød den simple besked fra kollega-Gitte. Simpel besked. Du skal bare få dem til at blive sprøde.
Knækbrød
Christian SvaneForb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Retter Bagning, Brød, Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 2 bageplader
Ingredienser
- 1 dl hørfrø
- 1 dl solsikkekerner
- 1 dl græskarkerner
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl havregryn
- 2 dl hvedemel
- 1 dl rugmel
- 1 tsk salt
- 1½ dl raps- eller solsikkeolie
- 1½ dl vand
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 200º varmluft.
- Kom alle ingredienserne i en skål og rør godt rundt.
- Nu har en godt klistret dej, deler du den i to.
- Tag nu den første af de to deje, og læg den mellem to stykker bagepapir.
- Pres dejen godt ud til siderne med en kagerulle, ind til dejen er fordelt i et 2-3 mm lag. Gør lige så med den anden del af dejen.
- Skær stille og roligt dejen med et pizzahjul. Drys med lidt groft salt.
- Bages ca. 15 minutter ved 200º varmluft.
Lad knækbrødene køle af, og smid dem i en kagedåse.
Nu er der snacks til madpakken i 2-3 uger – hvis de selvfølglig holder så lang tid. Du kommer til at hapse af dem;-)
Velbekomme.
Efterlad en anmeldelse