- 8. december 2020
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set822
Pavlovs hunde har ikke levet forgæves…
En gang i mellem skal eleverne belønnes for godt arbejde – og klasselæreren var lige i bagehumør. Så det blev til en drømmekage til det afsluttende arbejde med det gamle gamle værk af Leif Esper Andersen; Heksefeber – og det løse hekseundervisning.
Nå ja, og så tænkte jeg at give kagen et twist med makroner. Så blev der ryddet lidt op i skabene og kagen var pludselig ikke fra Brovst, hvilket klassikeren vist nok plejer at være.
Drømmekage fra Svennern´
Christian SvaneForb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Retter Kage
Køkken Dansk
Ingredienser
Kagen
- 6 æg
- 250 g sukker
- 4 dl mælk
- 75 g smør (eller margarine, hvis du vil spare en skilling)
- 500 g hvedemel
- 4 tsk bagepulver
- 2 tsk vaniljesukker
- 250 g knuste makroner
Fyld
- 200 g smør
- 300 g kokosmel
- 400 g brun farin
- 1 dl mælk
- 1 tsk vaniljesukker
Sådan gør du
Kagen
- Tænd din ovn på 200° over- og undervarme.
- Pisk æg, vaniljesukker og sukker til en god æggesnaps.
- Smelt smørret i en kasserolle og tilsæt dernæst mælken.
- Bland mel og bagepulver sammen.
- Sigt melblandingen i æggesnapsen. Fortsæt vil du ikke har mere melblanding.
- Hæld mælk og smør langsomt i melblanding, mens der piskes.
- Knus makronerne groft og vend i dejen.
- Hæld dejen i en bradepande beklædt med bagepapir og bag kagen midt i ovnen i 20 minutter ved 200° over- og undervarme.
- Mens kagen bager, laver du fyldet til toppen af drømmekagen.
Fyld
- Smelt smør i en kasserolle og tilsæt dernæst kokosmel, farin og mælk.
- Tag kagen ud efter de første 20 minutter og skru ovnen op på 210° over- og undervarme.
- Nu fordeler du fyldet oven på kagen. Bag kagen færdig, ca. 5 minutter, sådan at fyldet lige karamelliserer. Lad kagen hvile en smule, inden du spiser. Ellers brænder du tungen.
Velbekomme.