- 8. december 2020
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set818
Coleslaw er bare et nem og billigt tilbehør til mange ting.
Vi har altid kål på køl eller i haven. Det er en billig, sund og nem spise. Den holder sig godt, og kan ligge i grøntskuffen i køleskabet i et godt stykke tid. Så har du altid lidt i reserven.
Du kan give en coleslaw så mange twists. I Danmark har vi alverdens kålsorter. Prøv at skifte dem lidt ud ift. smag – men også pris. Hvad er på tilbud eller i sæson? Hvidkål, savoykål, spidskål eller rød spidskål.
Her følger hustruens kommandoer, efter at hendes mand, måske, var kommet til at putte et helt finthakket løg i coleslaw´en (læs: et helt finthakket løg, gør intet godt for en coleslaw…)
Her en coleslaw til en kyllingefrikadelle og lidt nye kartofler.
Hustruens coleslaw
Christian SvaneForb. tid 25 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Retter Salat, Tilbehør
Køkken Amerikansk
Ingredienser
- 2-3 gulerødder
- ½ spidskål
- 1 spsk finthakket løg
- 1 tsk sennep
- 1 tsk æblecidereddike
- 1½ dl creme fraiche
- 1 dl salatmayonnaise
- 1 tsk sukker
- 1 tsk salt
- ½ tsk peber
Sådan gør du
- Skræl og riv gulerødderne på den grove side af et råkostjern.
- Snit spidskål og løg ultra fint. Husk ikke at komme al løg i!
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål.
- Smag evt. din coleslaw til med lidt mere salt, peber, sukker eller lidt æblecidereddike.
Velbekomme.