- 8. december 2020
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set1.294
Så troede man lige at vejret var ved at blive mere lovende. Meeeen, nej. Til gengæld blev det suppevejr, og så skal man da have verdens nok nemmeste og lækreste kartoffelsuppe.
Kartoffelsuppe
Christian SvaneForb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 55 minutter min
Retter Hovedret, Hverdagsmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Ingredienser
- 1 kg kartofler
- 1-2 liter vand
- 1 porre
- 1 dl fløde
- 1 pakke bacon
- 1 grøntsagsbouillonterning
- ¼ tsk salt
- ½ tsk peber
- ½ tsk stødt muskat
- Lidt purløg der kan drysses over suppen
Sådan gør du
- Skræl og rens kartofler og porre og skær dem i mindre stykker.
- Kartofler, porre og grøntsagsbouillon kommes i en gryde, og der hældes ca. 1-2 liter vand over, således de lige er dækket.
- Kartoflerne og porrene koges møre.
- Hæld halvdelen af vandet fra gryden i en kande.
- Tilsæt fløden til kartoflerne.
- Grøntsagerne blendes med den resterende væske med en stavblender til det har en lind konsistens.
- Varm suppen igennem i gryden igen.
- Tilsæt og smag til med muskatnød, salt og peber.
- Tilsæt evt. lidt ekstra vand indtil suppen , hvis den er lidt tyk i konsistensen.
- Skær baconen i mindre stykker og steg sprødt på en pande.
Tip til opskriften
Suppen serveres med ristet bacon, fint hakket purløg og noget godt brød.
Velbekomme.