- 17. november 2020
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set985
Kender du det, hvor du er på restaurant og får noget lækkert at spise, men ikke er hel sikker på, hvad det helt præcis er?
For år tilbage, var jeg på kone-date på Il Filini i Aalborg. Her fik vi et mørt og velsmagende stykke kalvefilet med kraftig sauce og en masse grøntsager. Grøntsagerne var præsenteret som dagens grøntsager – bønner. Jeg gik der fra med en super smagsoplevelse og en både undrende og irriteret følelse efter at have bidt mærke i en af grøntsagsgarniturene. Nogle grønne bønner. Hvad var det kokken havde gjort ved disse fantastiske bønner???
Der var noget salt, hvidløg og der måtte være noget raspagtig noget i bønnerne, da der var nogle smagfulde krummer, som klistrede sig til bønnerne, og som smagte helt fantastisk.
Italiensk mad er ofte simpelt. Så min tilgang til en nogenlunde imitation endte også med at være simpel. Resultatet blev ikke det samme, men det skyldes nok også atmosfæren og oplevelsen på restauranten. For disse bønner jeg nu er kommet frem til, smager altså fabelagtige.
4 personer
1 pose haricots verts (aka grønne bønner). Find dem på frost.
1-2 fed hvidløg
25 g smør
1 dl rasp
1 tsk groft salt
Lidt friskkværnet peber
- Bønnerne koges møre, ca. 4-5 minutter. Der skal lige være en lille smule bid i dem.
- Hæld vandet fra bønnerne og smid dem i en skål. Så er de lige om straks klar til servering.
- Pil hvidløg og mas dem i en hvidløgspresser ned i bønnerne.
- Kom alle de restrende ingredienser i skålen med bønnerne.
- Vend godt rundt i skålen og kom stanniol over skålen og lad det trække indtil servering.
Bønner kan også laves i god tid, hvis du er typen, som lige vil have lidt mere overskud til den resterende madlavning. Så skal bønner bare koge i mindre tid og trække i gryden uden vand.
Velbekomme.