Spinatvafler

Spinatvaffel | Domestic Science
  • Set
    258

Hvem elsker ikke vafler?

Man kan virkelig være kreativ med et vaffeljern. Der er næsten uanet mulighed med ting, som man kan knalde i en vaffeldej. 

Vafler forbindes ofte med det søde køkken – vafler med is. Whats not to like? Men vafler kan også nemt gøres til hverdagsretter og hapsede til madpakken.

Med lidt snilde og finesse, kan disse spinatvafler også anvendes til en forret til en middag.

Vi skal eksperimentere med vores nye belgiske vaffeljern på skolen. 

Her er spinatvafler én af dejene, men vi skal også lave pizzavafler, kartoffelvafler og ej at forglemme; de Belgiske vafler – Gaufres de Liége.

Spinatvaffel | Domestic Science

Spinatvafler

bcdf3bc420b266657198f66877a16a3e?s=30&d=mm&r=g | Domestic ScienceChristian Svane
Forb. tid 2 timer 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 2 timer 35 minutter
Retter Bagning, Bæredygtighed, Hverdagsmad
Køkken Global

Værktøj

  • 1 Belgisk vaffeljern

Ingredienser
  

Spinatvafler

  • 200 g spinat
  • 2 dl mælk
  • 4 æg
  • 175 g hvedemel
  • 50 g rugmel
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bagepulver

Tilbehør

  • 1 avocado
  • 125 g røget laks
  • Ca. 100 g frisk spinat eller salat
  • Ca. 1 dl cremefraiche
  • Lidt frisk dild

Sådan gør du
 

Spinat

  • Skyl eller optøjer spinaten
  • Kom alle ingredienserne i en stor skål.
  • Blend alle ingredienser sammen med en stavblender til du får en helt grøn lind vaffeldej.
  • Tænd for vaffeljernet.
  • Pensl vaffeljernet med olie eller smør.
  • Steg nu vaflerne.

Tilbehør

  • Skyl spinat eller snit salat.
  • Halver avocadoen, fjern stenen og skær den i skiver.
  • Top nu vaflerne med en cremefraiche, spinat, røget laks, avokadoskiver og dild som du synes det skal anrettes.

Spinatvaffel 2 | Domestic Science

Velbekomme. 

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide