- 10. august 2022
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set800
Håtdågssss…
Vi arbejder med hygiejne og mikroorganismer i starten af hvert skoleår.
I 7. klasse laver vi en hjemmelavet hotdog, hvor vi leger med industriens konserverede produkter, og ser også nærmere på, hvordan vi selv kan lave nogle konserveringer.
Med konservering kan vi nemlig hindre mikroorganismerne fordærv af maden.
Læs mere om konservering her: Konservering.
Og så elsker alle børn jo en hotdog. Billige point på lærerkontoen…
Vil du have mere inspiration til tilbehør til hotdogs, kan du læse mere her: Hjemmelavet hotdogs
Hotdogsbrød
Forb. tid 45 minutter min
Tilb. tid 14 minutter min
Samlet tid 59 minutter min
Retter Bagning, Fastfood, Hverdagsmad, Måltider & madkultur, Streetfood
Køkken Amerikansk
Ingredienser
- 500 g hvedemel
- 3 dl vand
- 25 g gær
- 90 g sukker
- 1 tsk salt
- 1 æg
- 75 g smør
- ½ tsk kardemomme
- 1 æg til pensling
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 180° over- og undervarme.
- Skær dit smør i små tern. Ca. 1 x 1 cm.
- Vej hvedemelet af i en lille skål.
- Rør gær, sukker, kardemomme og salt ud i vandet i en stor skål.
- Tilsæt halvedelen af melet.
- Når halvdelen af melet er tilsat og rørt rundt, rører du æg og smør i dejen.
- Tilsæt resten af hvedemelet lidt efter lidt. Ælt dejen godt igennem.
- Lad den hæve lunt i ca. 15-20 minutter.
- Form 8-10 aflange pølsebrød og lad dem efterhæve. Det er med til at de bliver lette og luftige.
- Pensl hotdogsbrødene med et sammenpisket æg.
- Bag pølsebrødene ved 180° over- og undervarme i ca. 12-14 min. Brødene skal kun være lysebrune, når de kommer ud, da de skal kunne tåle at blive varmet igen inden spisning.
Du kan sagtens drysse med lidt sesamfrø på de penslede brød. Så får brødene lidt mere farve og et lille twist på smagen.