- 5. marts 2021
- by Christiansvane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set792
Som en del af mit brunchforløb på 6. årgang, skal alle elever lave deres egen omelet.
Derudover laver klassen sammen en overdådig brunchbuffet, hvor klassen inddeles i makkerpar, som hver især laver en lille ting til brunchbuffetten. Nogen laver arme riddere, andre granola, mens nogen laver pandekager osv. Et stort sammenskudsgilde!
Der er uanet muligheder med smagene i en omelet.
Her følger det, jeg vil tillade mig at kalde en standard omelet. Så kan du altid krydre og fylde omeletter med det du ønsker. Min favoritomelet er faktisk opskriften her, som lige får to skvæt tabasco og en teske røget paprika. Det er umme!
Jeg bruger altid små sliplet-pander eller pandekagepander, når jeg laver omeletter. Mine små pander har en diameter i toppen 20-24 cm i diameter. Det synes jeg giver en god størrelse omelet til to personer med mængden i opskriften.
Omelet
ChristiansvaneIngredienser
- 2 æg
- 4 spsk fløde
- 40 g parmesan
- 10 g smør
- Lidt friskkværnet peber
- Lidt finthakket purløg
Sådan gør du
- Pisk æg, fløde, ost, salt og peber sammen i en skål. Du kan også komme osten i selve æggemassen.
- Varm en lille slip-let-pande (ca. 20-24 cm i diameter).
- Hæld halvdelen af æggeblandingen i panden og bag omeletten i ca. 1 min. Fordel 20 g revet ost på omeletten og bag den i yderligere ca. 2 min.
- Lad omeletten glide halvt af panden over på en tallerken. Kom halvdelen af grønsagerne på omeletten og fold ind over.
- Bag og anret den anden omelet på samme måde. Pynt med purløg og server straks med ristet rugbrød.
Tip til opskriften
Her følger to måder at arbejde med omeletten på.
Velbekomme