- 12. januar 2021
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set1.345
En god barbecuesauce, som kan anvendes til grillerierne til sommer.
Det lade sig være som marinade eller som en sauce til maden.
Jeg bruger også bruge denne sauce som en dip ala de barbequesaucer, som vi får kastet i nakken på fast food restauranter, når ungerne får nuggets.
Hemmeligheden er xanthan gum, hvis du spørger mig. Xanthan gum kan bare blendes i saucen og så jævner den, hvilket ja, giver den en tykkere konsistens. Den tykkere konsistens gør at der hænger mere marinade vi grillerierne, når de smides på grillen. Alternativt skal man koges saucen en del ind. Det er der såmænd ikke noget galt i. Men den her saucer er den onde lyne mig nem at klappe sammen – og så smager den selvfølelig umme.
Barbecuesauce
Christian SvaneIngredienser
- 2 dl ketchup
- 2 spsk æbleeddike
- 1 tsk soyasauce
- 2 spsk Worchestershiresauce (engelsk sauce)
- ½ dl lys sirup
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk peber
- 1 spsk paprika
- 1 dl æblejuice
- 2 g xanthan gum
- ¼ skal fra en økologisk lime
Sådan gør du
- Alle ingredienserne blandes i en store stavblenderkande, hvorefter der stavblendes. Xanthan fordeles i saucen ved stavblendning, hvilket går ind og tykner saucen.
Tip til opskriften
Jeg fordeler saucen i en større skål, således der er en større overflade på sauce end i stavblenderkanden. Jeg kommer husholdningsfilm over og ryger med min smokegun. Når der er samlet et godt tæt lag røg i skålen, lukker jeg husholdningsfilmen tæt om skålen og lader den stå i 15-30 minutter, hvor røgen rigtigt kan trække ind i sauce. Hvis du er en rigtig røgfreak, giver du den bare en, måske to omgange røg mere. Og nu får grillerierne lidt ekstra røg ved tilberedning.
Velbekomme.