- 21. juni 2021
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set781
Tarte Flambeé, Flammkuchen eller Flammekueche.
Kært barn har mange navne.
Talte Flambeé er ingen undtagelse.
Vi er i Frankrig, vi er næsten i Tyskland, og vi er nærmere bestemt i Alsace, som er en region i Frankrig, som har skiftet en del hænder gennem tiden.
Alsace er i dag en del af Frankrig, men deler en del historie med Tyskland, da alverdens krige har delt og fundet sted i regionen.
Det gode ved krig og mad (hvis man da kan sige det), er at det bringer madkulturer sammen. Det er denne opskrift et godt eksempel på. Om du spørger den ene eller den anden side f grænsen, hvem der fandt på retten, vil de nok begge sige, at det var dem.
Hvor om alt er, så er det en lækker og simpel spise.
En spise, som siges at gå langt langt tilbage i tiden, hvor bagerne brugt Tarte Flambeé, som testen til at sikre sig, at den dengang brændefyret ovn var klar. Eller det vil sige, at man anvendte flammerne til at lave en nem lille spise, da det kan være svært at bage brød i en brændefyret ovn, hvis der er for mange flammer. Deraf kom Flambeé – flammer. Tarte Flambeé skal nemlig ikke have så lang tid, da det er den alsaciske svar på en pizza.
I min variant af Tarte Flambeé anvender jeg rugmel i dejen. Det giver lidt smag og lidt mere gods.
Tarte Flambeé
Christian SvaneIngredienser
Bund
- 200 g hvedemel
- 100 g rugmel
- 5 spsk olivenolie
- 2 dl vand
- 10 g gær
- 1 tsk salt
Fyld – fromage blanc
- 150 g flødeost
- 2 dl creme fraiche
- 1 æggeblomme
- 1 tsk salt
- ½ tsk peber
- 1 tsk stødt muskatnød
- 2 løg skåret i meget tynde skiver
- 200 g bacon i skiver
- Lidt hakket purløg
Sådan gør du
Bund
- Tænd din ovnen på 275º over- og undervarme med en bageplade heri.
- Kom vand og olie i en skål. Opløs gæren heri.
- Tilsæt hvedemel, rugmel og salt og rør og ælt sammen til en dej, som ikke klistrer.
- Lad dejen hvile en times tid.
- Rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir.
- Fjern det øverste stykke bagepapir og lav fyldet.
Fyld – fromage blanc
- Bland flødeost, creme fraiche og æggeblomme og smag til med salt, peber og muskatnød.
- Smør osteblandingen på dejen og fordel løgskiverne og baconstrimlerne på toppen.
- Bag tærten, ca. 10-15 minutter – indtil dejen er gylden.
Tag tærten ud, og læg den på et skærebræt og drys den med purløg.
Skær din Tarte Flambeé ud og servér den straks, mens den er rygende varm.
Velbekomme.