- 6. december 2022
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set1.148
Vi arbejder med vores æbleskivepander op til jul, og her skal vi på en tidsrejse med æbleskiver.
Jeg lægger næsten altid en ny æbleskiveopskrift op hver jul, hvor vi så kommer til at arbejde med en masse forskellige typer æbleskiver. Æbleskiven har nemlig udviklet sig en del gennem historien. Læs mere her: Æbleskivens flugt over komfuret
Vi arbejder også med:
Æbleskiver med gær – oldschool style
I år skal vi igang med en lidt mere molekylær æbleskive. Vi kan kalde den “en moderne æbleskive”, da vi bruger en sifonflaske til at skabe en ultra luftig æbleskive.
Det gode ved denne lidt mere molekylære æbleskive er, at du har dejen i en flaske = mindre gratværk…
Brug altid to tandstikker eller træspyd til at vende alle æbleskiverne.
Sifon æbleskiven
Værktøj
- 1 æbleskivepande
- 1 sifonflaske
- 1 N2O-patron til sifonflasken pr. portion
Ingredienser
- 150 g hvedemel
- 3 tsk sukker
- ½ tsk bagepulver
- ¼ tsk salt
- ½-1 tsk vaniljesukker
- ½ tsk stødt kardemomme
- 1 æg
- 2½ dl mælk
- 1 spsk frisk citronsaft
- 20 g smør
- Lidt smør eller flydende margarine til stegning
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 75 grader Celsius, over- og undervarme.
- Smelt smørret i en kasserolle.
- Si hvedemel i en stor skål, tilsæt mælk og pisk sammen med en håndmixer.
- Pisk de resterende ingredienserne i skålen til du har en ensartet pandekage-agtig dej.
- Hæld dejen i en sifonflaske, og lad med én sifonpatron og ryst et par gange.
- Varm din æbleskivepande op til middelhøj varme.
- Pensl hullerne i æbleskivepanden med margarine/smør og sprøjt dejen i panden, således ca. halvdelen af hullet er fyldt. Når æbleskiven har sat sig efter et par minutter, vendes æbleskiverne en kvart omgang, inden du sprøjter en god spiseske mere dej i hvert hul – og vender æbleskiverne en kvart omgang mere.
Tip til opskriften
Det kan ske, at du løbende skal justere varmen ned på middel eller lav varme. Dette er meget afhængig af dit komfur og kvaliteten af din æbleskivepande. Fx varmeleder en støbejernspande utrolig godt, og vil snildt kunne justeres ned på middel eller lav varme. Du skal sigt efter en let gylden æbleskive. Hvis varmen er for høj, får du en bagt overflade og rå midte…
Hav et fad klar i ovnen, hvor du kan lægge de færdige æbleskiver over. Så kan de holdes lune til resten er færdige.
Velbekomme.