Nyeste forløb, fagtekster & opskrifter

, , , ,

Æbleskiver i laaaange baner!

  • 0 / 5

Indhold Indledning Æbleskiver er bare indbegrebet af dansk jule-madkultur! Intro til panden og teknikken bag En tidsrejse med æbleskiver Lærervejledning

LÆS MERE
,

Stigende fødevarepriser

  • 0 / 5

Har din madkundskabslærer været lidt fedtet med indkøbene af råvarer det sidste stykke tid? I har måske ikke fået så

LÆS MERE
, ,

Bread and butter pudding

  • 0 / 5

Få bugt med brød og kagerester. Spar en skilling på madkundskabsbudgettet. Arbejd med bæredygtighed. Det gør vi i madkundskab, når

LÆS MERE
, , ,

Hollandaisesauce

  • 0 / 5

Fransk emulgeret sauce. What’s not to like?! Skal du arbejde med emulsioner i madkundskab, kan du med Hollandaisesauce virkelig vise

LÆS MERE
, ,

Hvad kan plakater – og modeller?

  • 0 / 5

Altså ud over at være til pynt og inspiration. De kan mega meget! På plakater kan der være faglige modeller,

LÆS MERE
, ,

Dansk madkulturforløb

  • 0 / 5

Indhold i forløbet Indledning Introduktion til dansk madkultur Sovs!!! Og jævning heraf Del 1 – Frikadeller, kartofler og pandesovs Del

LÆS MERE
,

Så er den her!

  • 0 / 5

E-artikel: Strukturering af arbejdsprocesser i madkundskab Så er den første E-artikel klar til læsning – og der er flere på

LÆS MERE
, , , , ,

Butter chicken

  • 0 / 5

En indisk madkultur klassiker. En indisk streetfood klassiker. En hverdags klassiker. En børnevenlig og relativ økonomisk ret til madkundskab. What’s

LÆS MERE

Find plakater til undervisning og faglokalet her

Plakatpakke

kr.300,00

Opskriften på en god madkundskabstime

kr.130,00

At læse en opskrift

kr.130,00

Mål, vægt & enheder i køkkenet

kr.30,00kr.130,00

Madkulturer

kr.150,00

De fire indholdsområder i madkundskab

kr.300,00

Kompetenceområder i madkundskab

laktose
Måltider & madkultur
Sukker
Madlavning
fordøjelse
Mad & sundhed
Fødevarebevidsthed
Fødevarebevidsthed

HAM DER MADKUNDSKABSLÆREREN…

Christian - Domesticscience

Mit navn er Christian Svane. Jeg er madkundskabslærer (og faglig rådgiver ved Folkeskolen). Med denne blog har jeg villet digitalisere min madkundskabsundervisning. Mine elever finder opskrifter, samt faglige artikler, som understøtter den mad, som vi laver i undervisningen. DomesticScience har efterhånden udviklet sig til en undervisningsportal for madkundskabsundervisning. Jeg håber med denne blog at kunne inspirere mine elever/læsere/gæster til at tage endnu mere del i madlavningen i hjemmet med let tilgængelige opskrifter og en viden om maden, som forhåbentlig øger interessen og succesraten af madlavningen.

Ugens bedste opskrifter

, , ,

Hollandaisesauce

  • 0 / 5

Fransk emulgeret sauce. What’s not to like?! Skal du arbejde med emulsioner i madkundskab, kan du med Hollandaisesauce virkelig vise

, ,

Bålvafler

  • 0 / 5

Ilden og varmen om et bål kan bare noget! Træet og glødernes knitren kan virke så dragende, at vi  næsten

, , , ,

Krustader

  • 0 / 5

Hvad er en krustade egentlig? Jamen en sprød vaffel, som kan minde om en miniature tartelet. Men det er en

, , , , , , ,

Månedsopgave – Madpakken: Skab

  • 0 / 5

I denne månedsopgave skal der samles op på al vores madpakkeviden! Vi er i gang med et madpakke-forløb, hvor vi

, , , ,

Æbleskiver i laaaange baner!

  • 0 / 5

Indhold Indledning Æbleskiver er bare indbegrebet af dansk jule-madkultur! Intro til panden og teknikken bag En tidsrejse med æbleskiver Lærervejledning

, , ,

Coq au Vin til

  • 0 / 5

Nem coq au vin på rodfrugtsmos med honning og balsamicoglaseret broccoli kunne også være overskriften, men så vil det næsten