Nyeste forløb, fagtekster & opskrifter
Æbleskiver i laaaange baner!
- 0 / 5
Indhold Indledning Æbleskiver er bare indbegrebet af dansk jule-madkultur! Intro til panden og teknikken bag En tidsrejse med æbleskiver Lærervejledning
LÆS MEREStigende fødevarepriser
- 0 / 5
Har din madkundskabslærer været lidt fedtet med indkøbene af råvarer det sidste stykke tid? I har måske ikke fået så
LÆS MEREBread and butter pudding
- 0 / 5
Få bugt med brød og kagerester. Spar en skilling på madkundskabsbudgettet. Arbejd med bæredygtighed. Det gør vi i madkundskab, når
LÆS MEREHollandaisesauce
- 0 / 5
Fransk emulgeret sauce. What’s not to like?! Skal du arbejde med emulsioner i madkundskab, kan du med Hollandaisesauce virkelig vise
LÆS MEREHvad kan plakater – og modeller?
- 0 / 5
Altså ud over at være til pynt og inspiration. De kan mega meget! På plakater kan der være faglige modeller,
LÆS MEREDansk madkulturforløb
- 0 / 5
Indhold i forløbet Indledning Introduktion til dansk madkultur Sovs!!! Og jævning heraf Del 1 – Frikadeller, kartofler og pandesovs Del
LÆS MERESå er den her!
- 0 / 5
E-artikel: Strukturering af arbejdsprocesser i madkundskab Så er den første E-artikel klar til læsning – og der er flere på
LÆS MEREButter chicken
- 0 / 5
En indisk madkultur klassiker. En indisk streetfood klassiker. En hverdags klassiker. En børnevenlig og relativ økonomisk ret til madkundskab. What’s
LÆS MEREFind plakater til undervisning og faglokalet her
Kompetenceområder i madkundskab
HAM DER MADKUNDSKABSLÆREREN…
Christian - Domesticscience
Mit navn er Christian Svane. Jeg er madkundskabslærer (og faglig rådgiver ved Folkeskolen). Med denne blog har jeg villet digitalisere min madkundskabsundervisning. Mine elever finder opskrifter, samt faglige artikler, som understøtter den mad, som vi laver i undervisningen. DomesticScience har efterhånden udviklet sig til en undervisningsportal for madkundskabsundervisning. Jeg håber med denne blog at kunne inspirere mine elever/læsere/gæster til at tage endnu mere del i madlavningen i hjemmet med let tilgængelige opskrifter og en viden om maden, som forhåbentlig øger interessen og succesraten af madlavningen.
Ugens bedste opskrifter
Hollandaisesauce
- 0 / 5
Fransk emulgeret sauce. What’s not to like?! Skal du arbejde med emulsioner i madkundskab, kan du med Hollandaisesauce virkelig vise
- 22. november 2024
- 1 Min Read
- 0 Synes godt om
Bålvafler
- 0 / 5
Ilden og varmen om et bål kan bare noget! Træet og glødernes knitren kan virke så dragende, at vi næsten
- 18. september 2024
- 2 Mins Read
- 0 Synes godt om
Krustader
- 0 / 5
Hvad er en krustade egentlig? Jamen en sprød vaffel, som kan minde om en miniature tartelet. Men det er en
- 3. februar 2021
- 2 Mins Read
- 0 Synes godt om
Månedsopgave – Madpakken: Skab
- 0 / 5
I denne månedsopgave skal der samles op på al vores madpakkeviden! Vi er i gang med et madpakke-forløb, hvor vi
- 26. september 2022
- 1 Min Read
- 0 Synes godt om
Æbleskiver i laaaange baner!
- 0 / 5
Indhold Indledning Æbleskiver er bare indbegrebet af dansk jule-madkultur! Intro til panden og teknikken bag En tidsrejse med æbleskiver Lærervejledning
- 12. december 2024
- 12 Mins Read
- 0 Synes godt om
Coq au Vin til
- 0 / 5
Nem coq au vin på rodfrugtsmos med honning og balsamicoglaseret broccoli kunne også være overskriften, men så vil det næsten
- 6. oktober 2022
- 5 Mins Read
- 0 Synes godt om