½-1oksebouillonterning (eller endnu bedre fra flaske)
Instructions
Smelt smørret og tilsæt sukker. Lad det simre lidt, således at sukkeret karamelliserer lidt.
Tomatpure, paprika, rosmarin og whisky tilsættes. Svits i 2-3 minutter, så alkoholen fordamper.
Tilsæt fløden og varm saucen op til kogepunktet. Når saucen koger, tilsættes bouillonterning.
Skru ned på lav varme og lad saucen stå og småboble, mens den resterende mad laves færdig. Smag lidt på saucen. Hvis du føler at rosmarinsmagen er på vej til at blive for dominerende, skal du tage kvisten op.
Tip til opskriften
Saucen kan laves i god tid. Når du har nået en konsistens, som du gerne vil have saucen skal have, skruer du ned på lavt blus og saucen er klar til servering.Det er en god ide at holde øje med saucen. Den kan let brænde på, da det er en flødesauce. Så rør lige lidt i den en gang i mellem.