Go Back

Tahini

Christian Svane
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Retter Tilbehør
Køkken Mellemøsten

Værktøj

  • 1 blender eller minihakker

Ingredienser
  

  • 250 g sesamfrø
  • Ca. 1 dl solsikkeolie

Sådan gør du
 

  • Først ristes sesamfrøene på en tør pande i ca. 5-10 minutter. Du skal hele tiden røre rundt i sesamfrøene, således de ikke branker.
  • Afkøl herefter de ristede sesamfrø.
  • Blend sesamfrøene i en minihakker eller blender sammen med olien.

Tip til opskriften

Det kan ske, at du skal holde et par pauser for at lad din blender køle lidt af, hvis den ikke har blandet tihinien inden for den første rum tid. Maskineriet kan til tider blive meget varmt.
De kan opbevare din tahini i et tæt lukket glas i køleskabet. Efter et stykke tid, vil pastaen synke til bunds, mens olien lægger sig i toppen. Intet problem. Du skal blot røre rundt i tahinien før brug.
Du kan også erstatte sesamfrøene og anvende solsikkekerner og rapsolie, hvis du vil lave en mere fordansket version af en tahini.