Go Back

Skotske æg

Christian Svane
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 40 minutter
Retter Appetizer, Snack, Streetfood
Køkken Engelsk
Antal 4 styks

Ingredienser
  

  • 4 æg
  • 300 g hakket svinekød
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 spsk sennep
  • 1 lille håndfuld persille
  • 7-8 blade ramsløg
  • 1 dl hvedemel til panering
  • 1 æg til panering
  • 1-2 dl pankorasp til panering

Sådan gør du
 

  • Bring vand i en gryde i kog. Sænk æggene i det kogende vand med en spiseske. På den måde revner ægget ikke.
  • Æggene koges nu som ønsket. 8 minutter, og du har et fint fast æg, som er lidt smilende i blommen.
  • Når æggene er kogt, skal de køles hurtigt af, da de ellers vil fortsætte tilredningen. Over i håndvasken med gryden og i med koldt vand.
  • Hak ramsløgsbladene fint.
  • Ramsløg, paprika, sennep og løgpulver blandes i farsen og røres godt og grundigt sammen.
  • Når æggene er afkølet, pakkes de ind i farsen.
  • Rul nu æggekødbollen i mel, dernæst i æg for til sidst at vende i pankorasp.
  • Fritér de skotske æg i ca. 7-8 minutter ved 180º til de er flotte og gyldne.