Go Back

Sifon æbleskiven

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Retter Bagning, Jul
Køkken Dansk
Antal 20 styk

Værktøj

  • 1 æbleskivepande
  • 1 sifonflaske
  • 1 N2O-patron til sifonflasken pr. portion

Ingredienser
  

  • 150 g hvedemel
  • 3 tsk sukker
  • ½ tsk bagepulver
  • ¼ tsk salt
  • ½-1 tsk vaniljesukker
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • 1 æg
  • dl mælk
  • 1 spsk frisk citronsaft
  • 20 g smør
  • Lidt smør eller flydende margarine til stegning

Sådan gør du
 

  • Forvarm ovnen til 75 grader Celsius, over- og undervarme.
  • Smelt smørret i en kasserolle.
  • Si hvedemel i en stor skål, tilsæt mælk og pisk sammen med en håndmixer.
  • Pisk de resterende ingredienserne i skålen til du har en ensartet pandekage-agtig dej.
  • Hæld dejen i en sifonflaske, og lad med én sifonpatron og ryst et par gange.
  • Varm din æbleskivepande op til middelhøj varme.
  • Pensl hullerne i æbleskivepanden med margarine/smør og sprøjt dejen i panden, således ca. halvdelen af hullet er fyldt. Når æbleskiven har sat sig efter et par minutter, vendes æbleskiverne en kvart omgang, inden du sprøjter en god spiseske mere dej i hvert hul – og vender æbleskiverne en kvart omgang mere.

Tip til opskriften

Efterhånden som æbleskiverne bliver færdige, kan du komme dem i et ildfast fad med stanniol over i ovnen.