Go Back

Ristet løg

Christian Svane
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Retter Tilbehør
Køkken Global

Ingredienser
  

  • 2 løg
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 tsk saltSkær enden af løgene, halver løgene og pil skallen af.

Sådan gør du
 

  • Skær enden af løgene, halver løgene og pil skallen af.
  • Skær de halve løg i i tynde skiver.
  • Nu skiller du godt og grundigt lagene fra hinanden, således ingen ringe hænger sammen.
  • Kom hvedemel og salt i en skål og vend løgringene grundigt i melet.
  • Hæld nu løgene i en sigte, og ryst godt og grundigt. Så drysser det overskydende mel væk.
  • Varm olien i en gryde eller friture.
  • Når olien er varm, kommer du nogle af løgringene i.
  • Lad nu løgene stege i olien til de er brune. Klargør imens en bageplade med bagepapir og køkkenrulle.
  • Tag løgene op (evt. med en hulske, hvis du laver dem i en gryden), læg dem på bagepladen med køkkenrulle. Gentag til du ikke har flere rå løg.

Tip til opskriften

Du kan opbevare løgene i en lille skål med tætsluttende låg i køleskabet i et par dage. Smagen er topdollar, men løgene kan miste sin sprødhed.