Go Back
Udskriv
Noter
Smaller
Normal
Larger
Ristet løg
Christian Svane
Udskriv
Forb. tid
10
minutter
min
Tilb. tid
15
minutter
min
Samlet tid
25
minutter
min
Retter
Tilbehør
Køkken
Global
Ingredienser
2
løg
3
spsk
hvedemel
1
tsk
saltSkær enden af løgene, halver løgene og pil skallen af.
Sådan gør du
Skær enden af løgene, halver løgene og pil skallen af.
Skær de halve løg i i tynde skiver.
Nu skiller du godt og grundigt lagene fra hinanden, således ingen ringe hænger sammen.
Kom hvedemel og salt i en skål og vend løgringene grundigt i melet.
Hæld nu løgene i en sigte, og ryst godt og grundigt. Så drysser det overskydende mel væk.
Varm olien i en gryde eller friture.
Når olien er varm, kommer du nogle af løgringene i.
Lad nu løgene stege i olien til de er brune. Klargør imens en bageplade med bagepapir og køkkenrulle.
Tag løgene op (evt. med en hulske, hvis du laver dem i en gryden), læg dem på bagepladen med køkkenrulle. Gentag til du ikke har flere rå løg.
Tip til opskriften
Du kan opbevare løgene i en lille skål med tætsluttende låg i køleskabet i et par dage. Smagen er topdollar, men løgene kan miste sin sprødhed.