Go Back

Queso con fundido

Christian Svane
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Retter Appetizer, Snack
Køkken Mexicansk
Antal 4 personer

Værktøj

  • 1 støbejernspande

Ingredienser
  

  • 100 g chorizopølse
  • 2-3 spsk tequila
  • 1 løg
  • 1 rød peber
  • 1 syltede chili (eller 3-4 jalapenosskiver)
  • 1 dl fløde
  • 400 g cheddarost

Sådan gør du
 

  • Fjern skindet fra chorizopølsen, hvis det er en hel pølse, og skær pølsen i fine tern. ½ cm x ½ cm.
  • Snit løg, peberfrugt og syltede chili fint.
  • Tænd din ovn på 200° varmluft.
  • Varm en pande op til middelhøj varme.
  • Tilsæt pølsetern, når panden er varm og brun godt af.
  • Tilsæt peberfrugt, løg og chili, nr chorizoen er brunet af og sauter i ca. 3-4 minutter.
  • Tilsæt fløden og bring i kog.
  • Sluk for blusset og tilsæt osten og vend godt rundt.
  • Sæt nu støbejernspanden i ovnen, hvor det hele skal gratineres. Hvis du ikke har en støbejernspande, kan du hælde ostemassen i et ildfast fad og sætte det i ovnen i stedet.
  • Ostemassen skal have ca. 8-9 minutter - hold øje sådan at oste ikke brænder på!

Tip til opskriften

Hertil får du selvfølgelig en omgang hjemmelavet nachos og guacamole