Skyl alle grøntsagerne mega godt – undtagen perleløg, da de kommer fra glas.
Skær alle grøntsagerne i nogenlunde sammestørrelse på ca. 1-2 cm. Hold grøntsagerne adskilte på skærebrættet, da de har forskellige tilberedningstider.
Sæt en gryde over med 5 dl vand og 1 tsk salt og bring i kog.
Kog først gulerødderne til de er møre – ca. 5-10 minutter. Fisk gulerødderne op og kom dem i skålen med koldt vand for at stoppe tilberedningen.
Kog nu blomkål, fennikel og broccoli til de er møre – ca. 4-5 minutter. Kom i skålen med koldt vand for at stoppe tilberedningen (må gerne blandes med de andre grøntsager).
Kog peberfrugt og squash til de er møre – ca. 2-3 minutter. Kom i skålen med koldt vand for at stoppe tilberedningen (må gerne blandes med de andre grøntsager).
Sauce/lage
Kom eddike, vand, sukker, gurkemeje, karry og sennep i en kasserolle og bring i kog.
Skum evt. urenheder af, hvis det skulle blive nødvendigt.
Mens væsken bringes i kog, kan du klargøre en jævning af 3 spsk majsstivelse og 6-7 spsk koldt vand i en lille skål eller et glas. Majsstivelsen skal være helt opløst.
Nu piskes jævningen i den kogende væske. Det må godt blive til en god tyk sauce, da grøntsagerne vil udvande saucen en smule.
Sigt vandet fra grøntsagerne i et dørsalg.
Tag kasserollen af blusset og tilsæt grøntsagerne – vend rundt heri.
Tilsæt perleløg (kan evt. hakkes fint).
Hæld dine pickles på skoldet glas, sæt låg på og sæt i køleskab.
Tip til opskriften
Ca. 2 uger på køl og dine pickles er klar. Vi tager dem i brug efter en uges tid, hvor vi anvender disse pickles til en remoulade.