Go Back

Pickles

Christian Svane
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 50 minutter
Retter Konservering, Syltning, Tilbehør
Køkken Global, Mellemøsten
Antal 1 patentglas

Ingredienser
  

Grøntsagerne

  • 100 g blomkål
  • 100 g broccoli
  • 2 gulerødder
  • ½ rød peberfrugt
  • 50 g fennikel
  • squash
  • 30 g syltet perleløg

Sauce/lage

  • 2 dl klar lagereddike
  • 2 dl vand
  • 120 g sukker
  • 1 spsk dijonsennep
  • ½ tsk karry
  • ½ tsk gurkemeje
  • 3 spsk majsstivelse til jævning
  • Lidt salt og peber

Sådan gør du
 

Grøntsagerne

  • Gør en skål med koldt vand klar.
  • Skyl alle grøntsagerne mega godt – undtagen perleløg, da de kommer fra glas.
  • Skær alle grøntsagerne i nogenlunde sammestørrelse på ca. 1-2 cm. Hold grøntsagerne adskilte på skærebrættet, da de har forskellige tilberedningstider.
  • Sæt en gryde over med 5 dl vand og 1 tsk salt og bring i kog.
  • Kog først gulerødderne til de er møre – ca. 5-10 minutter. Fisk gulerødderne op og kom dem i skålen med koldt vand for at stoppe tilberedningen.
  • Kog nu blomkål, fennikel og broccoli til de er møre – ca. 4-5 minutter. Kom i skålen med koldt vand for at stoppe tilberedningen (må gerne blandes med de andre grøntsager).
  • Kog peberfrugt og squash til de er møre – ca. 2-3 minutter. Kom i skålen med koldt vand for at stoppe tilberedningen (må gerne blandes med de andre grøntsager).

Sauce/lage

  • Kom eddike, vand, sukker, gurkemeje, karry og sennep i en kasserolle og bring i kog.
  • Skum evt. urenheder af, hvis det skulle blive nødvendigt.
  • Mens væsken bringes i kog, kan du klargøre en jævning af 3 spsk majsstivelse og 6-7 spsk koldt vand i en lille skål eller et glas. Majsstivelsen skal være helt opløst.
  • Nu piskes jævningen i den kogende væske. Det må godt blive til en god tyk sauce, da grøntsagerne vil udvande saucen en smule.
  • Sigt vandet fra grøntsagerne i et dørsalg.
  • Tag kasserollen af blusset og tilsæt grøntsagerne – vend rundt heri.
  • Tilsæt perleløg (kan evt. hakkes fint).
  • Hæld dine pickles på skoldet glas, sæt låg på og sæt i køleskab.

Tip til opskriften

Ca. 2 uger på køl og dine pickles er klar. Vi tager dem i brug efter en uges tid, hvor vi anvender disse pickles til en remoulade.