Bring vand, vaniljesukker/stang og sukker i kog i en kasserolle, som kan rumme 2 pærer. Lad sukkersiruppen simre i 3-4 minutter ind til sukkeret er opløst.
Skær tynde flager af citronen, og pres saften i siruppen.
Skræl nu pærerne og læg dem i gryden, når siruppen har boblet i 3-4 minutter (og sukkeret er opløst).
Smid låg på kasserollen og lad pærerne småkoge ved svag varme i ca. 15-20 minutter. De skal være tilpas møre.
Chokoladesauce
Bring forsigtigt fløden og smør i kog i en lille kasserolle. Tag kasserollen af varmen.
Bræk eller hak chokoladen i små stykker, og kom dem i fløden. Her smelter det stille og roligt i den varme fløde. Rør rundt i blandingen til chokoladen er helt smeltet.
I med Nutellaen. Nutellaen har de dejlige hasselnøddetoner, som du også får, når du rister hasselnødder.