Go Back

Pære belle Helene

Christian Svane
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 40 minutter
Retter Dessert
Køkken Fransk
Antal 2 personer

Ingredienser
  

Pære

  • 2 pære conference
  • 2 spsk vaniljesukker (½ vaniljestang)
  • 100 g sukker
  • ½ citron (usprøjtet)
  • ½ liter vand
  • Evt. ½ dl Grand Manier

Chokoladesauce

  • 50 g chokolade
  • 1 dl fløde
  • 10 g smør
  • 2 spsk Nutella (kan undlades)

Sådan gør du
 

Pære

  • Bring vand, vaniljesukker/stang og sukker i kog i en kasserolle, som kan rumme 2 pærer. Lad sukkersiruppen simre i 3-4 minutter ind til sukkeret er opløst.
  • Skær tynde flager af citronen, og pres saften i siruppen.
  • Skræl nu pærerne og læg dem i gryden, når siruppen har boblet i 3-4 minutter (og sukkeret er opløst).
  • Smid låg på kasserollen og lad pærerne småkoge ved svag varme i ca. 15-20 minutter. De skal være tilpas møre.

Chokoladesauce

  • Bring forsigtigt fløden og smør i kog i en lille kasserolle. Tag kasserollen af varmen.
  • Bræk eller hak chokoladen i små stykker, og kom dem i fløden. Her smelter det stille og roligt i den varme fløde. Rør rundt i blandingen til chokoladen er helt smeltet.
  • I med Nutellaen. Nutellaen har de dejlige hasselnøddetoner, som du også får, når du rister hasselnødder.