Go Back

Kyllingefrikadeller

Christian Svane
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 40 minutter
Retter Hverdagsmad, Kylling
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 400 g hakket kyllingekød
  • 1 tsk paprika
  • 2 spsk mælk
  • 1 skvæt tabasco
  • 1 løg
  • 1 æg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peber
  • 2 spsk hvedemel

Sådan gør du
 

  • Hak eller riv løg og hvidløg fint.
  • Kom løg, hakket kyllingekød, mælk, paprika, salt, peber og æg og rør godt rundt.
  • Kom hvedemel i farsen. Røre, røre, røre.
  • Smid noget plastikfolie over farsen, og sæt farsen i køleskabet i 15-30 minutter. Så bliver den mere fast og krydderierne smager mere igennem.
  • Dyp en spiseske i et glas vand (se billede nedenunder), og form frikadellerne med en spiseske i hånden. Smid dem på en tallerken eller direkte på panden.
  • Varm en pande op til middelhøj varme og kom fedtstof herpå. Frikadellerne steges i ca. 4-5 minutter på hver side ved mellemhøj varme.