Go Back

Krustade

Christian Svane
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Retter Appetizer, Madlavning, Snack
Køkken Fransk
Antal 20 styks

Værktøj

  • 1 Krustadejern

Ingredienser
  

  • 100 g hvedemel
  • 2 æg
  • 1 dl øl
  • 1 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 1 litter smagsneutral eller fritureolie til fritering

Sådan gør du
 

  • Kom øl og vand i en skål. Pisk de resterende ingredienser i væsken. Vi vil gerne ramme en konsistens, som minder om en pandekagedej.
  • Film over skålen og lad den hvile i køleskabet i en halv times tid.
  • Varm olien op med krustadejernet i, således jernet bliver varmt. Temperaturen på olien skal være ca. 180 grader.
  • Kom dejen op i et glas eller en bøtte, hvor du kan dyppe krustadejernet i.
  • Dyp det varm jern i glasset, således det når næsten op til kanten af jernet og tæl til fem. Dejen sætter sig nu fast til det varme jern.
  • Lad dejen dryppe af over glasset, inden du sænker det i olien.
  • Krustaden er færdig, når den er gylden og sprød.
  • Fisk krustaden op ad olien, dryp godt af og fri af olie og vend den på hovedet på et stykke køkkenrulle. Køkkenrullen suger evt. overskydende olie, hvilket gør at krustaden ikke bliver blød.

Tip til opskriften

Når du først er ved at have styr på brugen af jernet, kan du med fordel skubbe krustaden af selve jernet og påbegynde den næste krustade. Så "svømmer" og tilbereder krustaden i olien, mens du laver flere = spare tid.