Go Back

Hotdogsbrød

Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 14 minutter
Samlet tid 59 minutter
Retter Bagning, Fastfood, Hverdagsmad, Måltider & madkultur, Streetfood
Køkken Amerikansk

Ingredienser
  

  • 500 g hvedemel
  • 3 dl vand
  • 25 g gær
  • 90 g sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 æg
  • 75 g smør
  • ½ tsk kardemomme
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du
 

  • Tænd din ovn på 180° over- og undervarme.
  • Skær dit smør i små tern. Ca. 1 x 1 cm.
  • Vej hvedemelet af i en lille skål.
  • Rør gær, sukker, kardemomme og salt ud i vandet i en stor skål.
  • Tilsæt halvedelen af melet.
  • Når halvdelen af melet er tilsat og rørt rundt, rører du æg og smør i dejen.
  • Tilsæt resten af hvedemelet lidt efter lidt. Ælt dejen godt igennem.
  • Lad den hæve lunt i ca. 15-20 minutter.
  • Form 8-10 aflange pølsebrød og lad dem efterhæve. Det er med til at de bliver lette og luftige.
  • Pensl hotdogsbrødene med et sammenpisket æg.
  • Bag pølsebrødene ved 180° over- og undervarme i ca. 12-14 min. Brødene skal kun være lysebrune, når de kommer ud, da de skal kunne tåle at blive varmet igen inden spisning.