Go Back

Bålvafler

Christian Svane
Forb. tid 15 minutter
Samlet tid 15 minutter
Retter Bagning, Dessert
Køkken Bål

Ingredienser
  

  • 200 g smør
  • 400 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 4 æg
  • 7 dl mælk
  • Lidt stegemarine så vaflerne ikke sidder fast i vaffeljernet – der skal en pæn mængde til – især hvis vaffeljernet er nyt

Sådan gør du
 

  • Smelt smør i en kasserolle, og lad det derefter køle lidt af.
  • I mens blandes hvedemel, sukker, salt, bagepulver, kardemomme og vaniljesukker i en skål.
  • Pisk mælk, smør og æg sammen i en skål.
  • Tilsæt nu melblandingen lidt ad gangen til æg- og mælkeblandingen.

Tip til opskriften

Prøv at dele æggene i hvider og blommer og pisk hviderne stive. 
Æggeblommer blandes stadig med mælk og smør, men hviderne gemmes. 
Hviderne vendes i dejen med en dejskraber som et punkt 6 i fremgangsmåden. Æggehviderne kombineret med bagepulveret kan give dig en ekstra luftig vaffel.