Go Back

Agurkesalat

Christian Svane
Retter Syltning, Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 1 mellemstort patentglas

Værktøj

  • 1 Patantglas

Ingredienser
  

  • 1 agurk
  • 1 tsk salt
  • 2 dl klar lagereddike
  • 2 dl vand
  • 1 dl sukker
  • 5-10 peberkorn
  • 2 laurbærblade
  • 2 enebær
  • ½ tsk vaniljesukker

Sådan gør du
 

  • Bring en gryde med rigeligt vand i kog med låg på.
  • Snit de skyllede agurker på et råkost- eller mandolinjern. Skal dine agurker være chunky eller fine skiver?
  • Bland med salt, og lad dem trække ca. 20 minutter.
  • Opløs imens sukkeret i eddiken i en skål og tilsæt de resterende ingredienser.
  • Skyl agurkeskiverne grundigt for salten, og tryk dem fri for vand i et rent viskestykke.
  • Skold et patent-/sylteglas med det kogende vand fra gryden. Du kan sænke glasset forsigtigt i gryden eller hold det kogende vand over glasset, mens det står i håndvasken. Skyl evt. med atamon.
  • Smid agurkerne i glasset og hæld lagen over.