Lun mælk i en kasserolle.
Kom mælk i en stor skål.
Del æggene i blommer og hvider. Gem hviderne i en skål.
Kom gær, sukker, vaniljesukker, æggeblommer og kardemomme i mælken. Rør godt rundt.
I med melet lidt ad gangen. Du vil gerne have en konsistens i dejen a la pandekager.
Stil dejen lunt i 15-20 minutter.
Skræl og skær små tern af æblerne, ca. 1 x 1 cm pr. tern. Alternativt kan du koge dem til mos. Mosen kan sprøjtes ind i æbleskiven vha. en sprøjtepose.
Lige inden bagningen piskes æggehviderne luftige og vendes i dejen med en dejskraber.
Din æbleskivepande varmes godt og grundigt op til middelhøj varme. Jeg har fået anskaffet nogle lækre Le Creuset-banditter, hvor støbejernet har en helt genial varmefordeling = god stegning af æbleskiverne (eller hvad end du måtte lave heri). I hvert hul hældes nu lidt smeltet smør i. Hullet fyldes med dej. Brug en sauceske til at fylde i panden.
Når æbleskiverne begynder at tage lidt brun farve, presser du lige et æbletern i æbleskiven (se billedet neden under), og vender dem en kvart omgang med en gaffel, tandstik eller en spiseske. Bag dem lysebrune på den anden side.