Go Back

Æbleskiver med gær – Old school style

Christian Svane
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter
Retter Bagning, Jul
Køkken Dansk

Værktøj

  • 1 æbleskivepande

Ingredienser
  

  • 400 g hvedemel
  • 4 tsk sukker
  • ½ tsk vaniljesukker
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • ½ liter mælk
  • 3 æg
  • 25 g gær
  • Lidt rigtig smør til stegning

Sådan gør du
 

  • Lun mælk i en kasserolle.
  • Kom mælk i en stor skål.
  • Del æggene i blommer og hvider. Gem hviderne i en skål.
  • Kom gær, sukker, vaniljesukker, æggeblommer og kardemomme i mælken. Rør godt rundt.
  • I med melet lidt ad gangen. Du vil gerne have en konsistens i dejen a la pandekager.
  • Stil dejen lunt i 15-20 minutter.
  • Skræl og skær små tern af æblerne, ca. 1 x 1 cm pr. tern. Alternativt kan du koge dem til mos. Mosen kan sprøjtes ind i æbleskiven vha. en sprøjtepose.
  • Lige inden bagningen piskes æggehviderne luftige og vendes i dejen med en dejskraber.
  • Din æbleskivepande varmes godt og grundigt op til middelhøj varme.
    Jeg har fået anskaffet nogle  lækre Le Creuset-banditter, hvor støbejernet har en helt genial varmefordeling = god stegning af æbleskiverne (eller hvad end du måtte lave heri).
  • I hvert hul hældes nu lidt smeltet smør i. Hullet fyldes med dej. Brug en sauceske til at fylde i panden.
  • Når æbleskiverne begynder at tage lidt brun farve, presser du lige et æbletern i æbleskiven (se billedet neden under), og vender dem en kvart omgang med en gaffel, tandstik eller en spiseske. Bag dem lysebrune på den anden side.

Tip til opskriften

Det kommer jo nok til at tage lidt tid det her…
Så tænd din ovn på 100º og smid æbleskiverne ind i ovnen på en bageplade med bagepapir.