Riv citronskallen af den kvarte citron på den fine side af et råkostjern.
Fjern kernehuset på æblet. Skær æblerne i små tern.
Kom æbletern, 20 g sukker og vand i en kasserolle. Bring langsomt i kog og lad dem simre til æbleternene er møre.
Hæld væsken fra blanding i en kande og stavblend det hele i kasserollen eller en stavblenderkande, når æblerne er møre. Hvis mosen er lidt tyk, kan du tilsætte lidt mere væske og blende videre.
Æbleskiverne
Smelt smørret i en kasserolle.
Bland hvedemel, salt, vaniljesukker, sukker, citronskal og kardemomme i en skål.
Del æggene i blommer og hvider.
Pisk æggeblomme, smeltet smør og kærnemælk sammen i en skål.
Rør æggeblommeblandingen og smeltet smør i skålen med melet.
Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen med en dejskraber.
Kom en sprøjtepose i en kande og kom dejen i sprøjteposen.
Varm æbleskivepanden op og kom lidt smør i hvert hul.
Fyld hullerne helt op med dej og kom efter 1 minut lidt æblekompot i hver. Ca. 1 tsk æblekompot i hver æbleskive.
Vend æbleskiverne en kvart omgang med to tandstikker, når dejen begynder at sætte sig i kanten. De må gerne være lidt flydende i midten.
Hold æbleskiverne lune i ovnen og servér drysset med flormelis.
Tip til opskriften
Æblekompot kan undlades, hvor du så skærer små æbletern, som kommes i æbleskiverne, inden de lukkes i æbleskivepanden.